17 september: Oktett på Soltorget
Oktett är en sättning som jag inte har ägnat mig så mycket åt genom åren. Men imorgon vid lunchtid blir det oktettspel på allvar - jag får hoppa in för Ville, som har brutit handleden och är inte mycket till trumpetare för tillfället. 11.00 på Soltorget i Karlstad.
Stadsbiblioteket, klockan nio på fredag
...och östgötarna är tråkiga...
Det verkar som att det var en och annan som läste NWT i lördags. Lokalpressen ger genomslag ;-)
Det verkar som att det var fler lokalredaktioner som nappade på nyhetsbyrån Sirens artikel om Sveriges hemvärnskårer. Östgötarna får en känga av Radio Östergötland:
Hemvärnets musikkår kritiseras för musikutbudet

Det verkar som att det var fler lokalredaktioner som nappade på nyhetsbyrån Sirens artikel om Sveriges hemvärnskårer. Östgötarna får en känga av Radio Östergötland:
Hemvärnets musikkår kritiseras för musikutbudet

För fula mössor för högvakten

Hemvärnets musikkår i Värmland har stolta traditioner att bevara. Vi har på ideella gruner tagit vid och axlat ansvaret efter Värmlands regementes musikkår. Karlstadspubliken kan fortfarande höra Värmlandsregementes marsch under gatuparader och kommunens nationaldagsfirande och andra högtider ackompanjeras fortfarande av Under blå-gul fana. Dessutom framfört av en musikkår i Kronans kläder. Det är inte illa!
Att musikinspektören har synpunkter på klädseln är bara bra. Militärmusik är ceremoni och show - en upplevelse med alla sinnen. Som kårchefen Tage Skager sa i NWT:s artikel - framförandet är 80 % visuellt. Om man inte får hjälp av någon utifrån att titta objektivt på hur man ser ut hänger man inte med och showen blir sämre.
Hoppas inte att någon är orolig att vi inte får spela för Kungen - det får vi fortfarande. Det gör vi varje gång han besöker Värmland. Däremot spelar vi inte i Stockholm. Det är det som är skillnaden mellan att vara godkänd för högvakt eller ceremoni och parad.

Läs artikeln "För fula mössor för högvakten" i Nya Wermlands-Tidningen 8 september 2008
Ingen luftshow för Hemvärnets musikkår

Hoppas inte att jag gjort någon besviken i morgon. Det blir nämligen ingen medverkan i Karlstad Airshow 2007 för Hemvärnets musikkår.
Annars har vi ju nästan blivit husband på "nya" flygplatsen. Vi var med i form av Värmlands Fältjägarsextett när man tog första spadtaget ute i en grusgrop bortanför Hynboholm för femton år sedan. Och vi var så klart med när Värmlanda Airport (när slutade den kallas så?) invigdes för tio år sedan. Nu när det är dags för 10 årsjubileum vore det kanske på sin plats att vi vore med och spelade Svensk flygarmarsch och andra Helge Damberg-pärlor. Men publiken lär nog ha siktet högre ställt än nere på plattan på lördag...

Big Bang på gång?

Det kanske inte blir någon Värmland Big Bang av Sandvikensnitt, men nu verkar det i varje fall som att det blir verklighet - konsertsamarbetet mellan Skåre Big Band, Kils Storband och 0550 Big Band. Nicko Lindholm, som ju pendlar mellan banden i Kil och Kristinehamn måtte väl ha haft tid att klura lite på arrangemanget och kom kanske att tänka på Skåre innan Ilanda köpcentrum försvann i höger backspegel.
Öfre Ulleruds Motettsällskap

I lördags klarade vi av vårets mest prestige- och ärofyllda spelning i Övre Ulleruds kyrka. Andreas och Jenny gifte sig och hade planerat konsert med inslag av vigsel. Nio musikinslag stod på programmet och jag hade äran att få medverka i fem av dem.
Är man trumpetare ska man naturligtvis ha Trumpet voluntary som inmarsch. Vill man göra det ordentligt kan man alltid dra till med en hel brassensemble: Kjell Erik Paulsrud, undertecknad, Lars Ungerdahl och Patrik Monfelt på trumpet, Lennart Stemne på valthorn, Bosse Jansson och Marita Lindqvist - trombon och Lars Hellgren på tuba.
Dessutom spelade brasset psalmen 903 "Jag tror att Gud är kärleken" och utmarschen Brudmusik av Dan-Olof Stenlund.
I Bellmans Glimmande nymf i VibaFembas arrangemang backade jag upp Fredrik Sjöstedt tillsammans med CMB-kompisarna Per Blomberg, Anders Fyhr och Lars Lidén.
Och om man nu har blivit ett par i Gropa på hembygdsgården i Ransäter ska man såklart ha Värmlandsvisan (med F A Dahlgrens två verser). Dessa framfördes av sopranen Carolina Neiker, alten Linda Höglund, tenoren Fredrik Höglund och basen Lars Lidén - kvartetten som raskt döpte om sig till Öfre Ullereuds Motettsällskap.
Förortsbandet mitt i city
Nu har vi visst blivit Karlstads eget storband. Och det är bara att erkänna - kopplingen till Skåre är ganska svag numera, det är väl bara Torsten som bor kvar.

