Gormander i Grythyttan
I fredags bjöd Restauranghögskolan in branschen att fira Måltidens dag i Grythyttan. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men det var definitivt första gången som Fräcka Frackar med Fruar var med. Har man som motto att äta och dricka upp alla gager var ju det här giget helt rätt! Vi sångare började vårt åtagande i samband med välkomstdrinken i Carl-Jans Sevillapaviljong. Efter att ha avbrutit gästernas mingel beledsagade vi dem genom mörkret från Måltidens hus till Restauranghögskolans gymnastiksal (sic!) som var draperad till bankettsal.
För att kunna bjuda på otvungen middagsunderhållning satt vi med vid taffeln och fick till förrätt bland annat testa gräsand (som smakade både fågel, fisk och mittemellan) och lagom till varmrätten insåg jag att det som heter biff inte behöver vara en hel köttbit - man kan ju mala den till färs och göra en timbal. Inte otäckt alls...
För att kunna bjuda på otvungen middagsunderhållning satt vi med vid taffeln och fick till förrätt bland annat testa gräsand (som smakade både fågel, fisk och mittemellan) och lagom till varmrätten insåg jag att det som heter biff inte behöver vara en hel köttbit - man kan ju mala den till färs och göra en timbal. Inte otäckt alls...
Kommentarer:
Trackback